Door het naakte verleden achtervolgd.

1 augustus, 2010
Door het naakte verleden achtervolgd.
 
Je bent jong, zit op de toneelschool en wilt beroemd worden. De wereld van glamour en glitter trekt enorm. Bij je speurtocht op internet kom je een leuke fotograaf tegen die je wil fotograferen. Hij kan je helaas niet betalen, maar belooft een prachtige dvd vol foto's van de shooting. Wat ga je doen!? Zo'n kans krijg je tenslotte nooit meer. Bovendien vindt de fotograaf dat je echt talent hebt.
Lees hieronder de ervaring van 'Shirley'.
 
"Dus dacht ik, dit is mijn kans en hebben we een afspraak gemaakt voor een fotosessie. En... het resultaat?  De foto's waren prachtig. Papa en Mama vonden dat ik er heel mooi op stond. En mijn vriendinnen waren hartstikke jaloers.
Ik liep wekenlang met de foto's op zak en liet ze apetrots aan iedereen zien die ik tegenkwam. Het voelde alsof ik in de zevende hemel was.
 
Een maand of wat later belt de fotograaf mij en stelt voor een nieuwe sessie te doen. Ik was tenslotte nu wat ouder (19) en hij wilde graag zijn eigen portfolio uitbreiden. Ik nam zijn uitnodiging aan en we maakten een afspraak in zijn studio. Het was erg professioneel allemaal. Perfect ingericht. Niets aan de hand. Hij liet me een aantal voorbeeldfoto's zien van andere modellen. Het was erg mooi gefotografeerd allemaal. Zeer stijlvol en glamourachtig.
Zo wilde ik ook natuurlijk wel op de foto. De fotograaf zei wel heel duidelijk dat hij foto's van mij wilde zonder kleren en een beetje prikkelend.
 

Ik schrok daar toch wel een beetje van. De fotograaf zag dat en haalde direct al mijn angst weg door te zeggen dat ik altijd iemand mee mocht nemen bij de shoot en dat we een contract zouden osptellen waarin staat dat hij de foto's niet zou publiceren.
 
Ik hoefde na die geruststelling dan ook niet lang na te denken en ging twee weken later met mijn moeder naar die fotograaf. Het was een leuke middag. Soms ging het mij zelfs iets te ver met dat blote, maar mijn moeder knikte goedkeurend (zij vond het ook erg mooi allemaal en was apetrots dat ik deed wat zij eigenlijk ook had gewild). De foto's waren best wel prikkelend.

In de wolken met die prachtige foto's pakte in mijn leventje weer op. Ik kreeg steeds meer ervaring in het acteren en werd zelfs gevraagd voor een rolletje in een soapserie. Niet gelijk een hoofdrol, maar toch. Ik had tekst en kon mezelf op die manier aan Nederland tonen. Na een paar maanden kreeg ik een hoofdrol aangeboden in een nieuwe Nederlandse speelfilm. Apetrots belde ik mijn moeder en sprak met haar af het te vieren. Onder het genot van een mok warme chocolademelk met slagroom zaten we knus onder de terrasverwarming van een grandcafé, mijmerend over de carriëre die aan mijn voeten lag. Wat een heerlijk gevoel was dat.

De opnames voor de nieuwe speelfilm waren afgerond. De bladen waren voordat de film was vertoond al zeer lovend over de film en over mijn rol daar in. Diverse keren was ik geinterviewd en zelfs had ik, ik was nu tenslotte een BN-er, aan wat tv-spellejtes meegedaan. Niets stond mijn carriëre in de weg.

En dan! Op een ochtend sla je een van de bladen open en daar sta je, in je blote niksie. Niets verhullende foto's met een stemmingmakend verhaal erbij dat je in het verleden allerlei vage baantjes hebt gehad en dat je je geld als stripper verdiende.
 
 
Je bent boos! Heel boos. Vooral boos op die fotograaf die jouw foto's heeft doorverkocht omdat hij geld belangrijker vindt dan de afspraken in het contract met jou!"
 
Daar gaat je carriëre. Denk na voordat je bloot voor de camera gaat.
Omwille van de privacy zijn de gegevens van betrokkenen weggelaten. 'Shirley' is ook een nepnaam.
 
Overname van deze tekst uitsluitend toegestaan met een linkverwijzing naar FOTOkrant.


 


 


 


 


 


Nieuws

 

Goedkope digitale camera's - Beslist.nl